Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Perlové náušnice ako symbol elegancie. Už nejaké máte?

Keď príroda čaruje

Krása perál spočíva predovšetkým v ich zrode. Vznikajú vnútri perlorodky, morskej ustrice či perlorodky z malého zrnka piesku, ktoré mäkkýš svojím pohybom postupne obaľuje vrstvami perlete (uhličitanu vápenatého) tak dlho, kým nevznikne voľná perla. Väčšina vzniknutých perál máva nepravidelný tvar, preto tie perfektne rovné sú tak vzácne. Po vybratí z ústrice sa perly čistia a v závislosti od farebných požiadaviek tiež bielia. Farba perál sa dá meniť pomocou organických farieb, prípadne ožarovaním gama lúčmi, pričom najčastejšie sa stretnete s perlami bielymi, ružovými, béžovými, menej často narazíte na perly v marhuľových či levanduľových odtieňoch.

 

 

Čierne perlové náušnice

Naozajstným skvostom medzi perlami je potom čierna perla. Čierno sfarbené perly spadajú do rodu tahitských perál vyznačujúcich sa svojou prirodzene tmavou farbou, ktorá sa napriek svojej temnosti stále leskne. To z nich vo svete perál robí unikát, ktorý si napriek svojej pomerne krátkej dobe pôsobnosti už stačil získať veľký obdiv i pozornosť. Čierne perlové náušnice nájdete aj u nás v zlatníctve Rýdl, a to v prevedení z bieleho, žltého i ružového zlata. Tieto výnimočné náušnice sa hodia na denné nosenie, ale predovšetkým ku spoločenským šatám, kde najviac vynikne ich farba.

 

 

Perlové náušnice - univerzálne a napriek tomu sofistikované

Ak by ste si mali zaobstarať iba jedny náušnice, tak okrem večných diamantových náušníc, by to rozhodne mali byť perly. Trendy vo svete šperkov sa neustále menia, perly však zostávajú. Sú nadčasové, univerzálne, a pritom sofistikované. Na rozdiel od iných typov náušníc ich môžete nosiť takmer kamkoľvek - do práce, na schôdzku, na večierok, ale napríklad aj na svadbu.

 

 

Aké perlové náušnice si vybrať?

Ak dávate prednosť skutočne univerzálnym šperkom a nerady náušnice striedate, zamerajte sa skôr na decentnejšie perlové náušnice, ideálne v kôstkovom či visiacom prevedení. Zároveň vyberajte skôr medzi perlami v neutrálnych farebných tónoch, veľmi dobre sa kombinujú púdrové odtiene či biela klasika. Viac perál a drahokamov náušniciam pridá na honosnosti, zato im však uberie na jemnosti.

To, či zvolíte žltozlaté perlové náušnice, alebo perlové náušnice z bieleho zlata, záleží na vašich vlastných preferenciách a materiále, ktorý prevláda vo vašej šperkovnici. Žlté zlato najviac pristane bielym perlovým náušniciam, tým púdrovým zase zlato bielej. Výber materiálu náušníc ovplyvní aj to, či chcete, aby v kombinácii s perlou vynikal, alebo s ňou naopak pekne splynul.

 

 

Ako a s čím kombinovať perlové náušnice?

Pri kombinácii perlových náušníc s rôznymi kúskami oblečenia nemôžete pochybiť, hodia sa totiž takmer ku všetkému. Čo môže byť ale orieškom, je ich mixovanie s inými šperkami. Najmä potom príliš veľa perál v jednom outfite dokáže narobiť viac škody ako parády, preto si ideálne vezmite buď perlové náušnice, alebo perlový náhrdelník, aby sa šperky vzájomne nebili. Vkusne vyzerá napríklad kombinácia perlových náušníc a perlového prsteňa. Z ostatných drahokamov si perly najviac rozumejú s diamantmi, prípadne zirkónmi.

 

 

Perlové šperky Rýdl

Okrem perlových náušníc u nás v ponuke nájdete tiež prstene s úchvatnou perlou, opäť v bielej, ružovej i čiernej farbe. A rovnako tak ku všetkým perlovým šperkom zdobenými briliantmi od nás dostanete certifikát, ktorý zaručuje ich kvalitu a pravosť. Zároveň k všetkým prsteňom získate celoživotný servis zdarma, kedy vám raz za dva roky povrch prsteňa obnovíme, aby sa opäť čo najviac leskol.

Zapáčili sa vám niektoré z perlových náušníc či prsteňov z našej ponuky? Príďte si ich prezrieť osobne do niektorej z našich pobočiek Rýdl v Prahe, Brne, alebo Bratislave. Radi vás uvidíme.

 

VYBRAŤ NÁUŠNICE

Prečítajte si tiež: