Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Rozlúčka so slobodou: Kedy a ako ju naplánovať?

Kto organizuje rozlúčku so slobodou?

Najčastejšie diskutovanou otázkou ohľadom rozlúčky so slobodou je bezpochyby to, kto by sa mal zhostiť jej organizácie a akýchkoľvek príprav. Podľa tradície sa úlohy organizátora ujíma svedok či svedkyňa, však už dávno to nie je pravidlom. Určite by to ale mal byť niekto z blízkeho okruhu nevesty a ženícha, človek, ktorý ich dobre pozná a vie, aký spôsob zábavy ich nadchne. Tou osobou mnohokrát býva práve svedok alebo svedkyne, preto si ich daný pár tiež volia.

 

Rovnako tak to ale môže byť niekto z iných priateľov alebo rodiny, kto si trúfne zorganizovať takú rozlúčku so slobodou, na ktorú nikdy nezabudnú. Výnimkou nie je ani to, že sa do organizácie rozlúčky slobodou pustí sama nevesta či ženích. Ak je to aj váš prípad, rozhodne to neberte ako nejaké faux pause, naopak, sami si usporiadate rozlúčkový večer, o ktorom ste vždy snívali.

 

Kto platí rozlúčku so slobodou?

Hneď potom vyvstane otázka: Kto rozlúčku so slobodou platí? Vzhľadom k tomu, že bujarý večer alebo víkend hocikedy vyjde aj na stovky eur, je táto otázka určite na mieste. Drvivá väčšina ľudí sa automaticky prikláňa k variantu, kedy nevesta a ženích neplatí nič, čo dáva zmysel hlavne vtedy, ak je akcia prekvapením. Účastníci rozlúčky si tak väčšinou stanoví vopred sumu a na útratu sa zloží.

 

Platí ten, kto organizuje

Ďalej sa ponúka možnosť, že organizujúcou zabezpečí pohostenie, výzdobu, prípadne tímová tričká alebo tematické doplnky a akonáhle sa večer vyrazí do baru, o útratu sa postará nevesta či ženích. Rovnako tak, ak sa rozlúčka odohráva čisto vo vašej réžii ako nevesty alebo ženícha, môžete obstarať pohostenie, grilovanie, pár fliaš vína a útratu v baroch či na diskotéke potom necháte, aby si účastníci platili individuálne. Nepísané pravidlo hovorí, že skrátka platí ten, kto rozlúčku so slobodou organizuje.

 

Kedy plánovať rozlúčku so slobodou?

Tradícia hovorí, že rozlúčka so slobodou sa má odohrať deň pred svadbou. Ovšem ísť k oltáru s opicou sa nechce asi nikomu z nás, preto tiež väčšina ľudí volí termín zhruba týždeň pred svadbou. Ak si vhodným termínom nie ste istí, napriamo sa s nastávajúcimi dohodnite.

Rozlúčka so slobodou pre nevestu

A konečne sa dostávame od rozlúčkovej etikety k samotnej akcii. Tá väčšinou prebieha u každého z nastávajúcich zvlášť, lebo medzi tým, ako ženy a muži predstavujú perfektnú zábavu býva značný rozdiel. Rozlúčky so slobodou pre nevestu prebiehajú väčšinou umiernenejším spôsobom - nevestinej kamarátky si vyhrajú s dokonalou výzdobou, všetkým zaistí štýlové outfity (nevesta by mala žiariť najviac), dajú si lahodné občerstvenie, fľašu šampanského, ktorú si vychutnajú napríklad vo vírivke v rámci wellness ... a večer vyrazia do ulíc.

 

Sofistikovane alebo na divoko?

Divokejšie verzie dámskej rozlúčky potom môže pozostávať z tradičnej jazdy limuzínou, pánskeho striptízu a alkoholu tečúceho prúdom. Mnohé nevesty zasa vôbec netúžia po škandalóznym večierku a spoločnosti všetkých známych a radšej si s pár najbližšími kamarátkami kúpia letenky a vyrazia na pár dní k moru, kde sa v prenajatej vilke rozlúči po svojom. Aj tak môže vyzerať rozlúčka so slobodou. Pri plánovaní preto myslite hlavne na želanie, túžby a povahu nevesty, ktoré by sa rozlúčka mala páčiť predovšetkým.

 

Rozlúčka so slobodou: Hry

Súčasťou každej rozlúčky so slobodou sú nepochybne rôzne hry, súťaže aj kvízy, ktoré často slúžia na otestovanie vedomostí o nastávajúcom a odhalenie najrôznejších pikantností vzťahu. Fantázii sa medze nekladú, však rad môže prísť aj na obyčajné "deskovky". Nenapadá vás žiadna skutočne zábavná hra? Inšpirujte sa našimi tipmi:

 

Úlohy

Vymyslite 5-10 zákerných úloh, ktoré musia nevesta počas dňa splniť, napríklad:

 

1. Pozbieraj od okoloidúcich 10 bozkov a 5 objatí.

2. Získaj 5 ľudí, ktorí ťa pozvú na drink.

3. Presvedč čašníka, aby si vyzliekol tričko.

 

 Za každý nesplnenú úlohu čaká nevestu vypitie jedného drinku!

 

Hon na prstienky​

Po záhrade alebo dome poschovávejte množstvo plastových prstienkov. Kto ich nájde najviac, vyhráva, kto najmenej, pije.

Nohavičky pre nevestu​

Rozlúčková klasika: každá z dám kúpi jedny nohavičky, o ktorých si myslí, že najviac vystihujú jej osobu. Úlohou nevesty je akékoľvek nohavičky správne priradiť.

 

Rozlúčka so slobodou: Výzdoba

Záležať si dajte aj na výzdobe a tematických doplnkoch, na ktoré si potrpia najmä dámy. Nechajte všetkým urobiť štýlové tričká s vtipným nápisom, pričom neveste nezabudnite obliecť žiarivú tylovou sukňu a na hlavu nasadiť korunku. Veľký dojem urobia aj personalizované nafukovacie balóniky, cukrovinky, farebné girlandy a samozrejme skvele fungujú aj vtipné darčeky.

 

Rozlúčka so slobodou pre ženícha

Keď sa povie rozlúčka so slobodou pre ženícha, veľa ľudí si predstaví šialený večierok plný kvalitného alkoholu a pekných žien, ktorý končieva krušným ránom. V lepšom prípade potom celá partia kumpánov odletia na Ibizu, kde sa zúčastňuje vyhlásených hudobných podujatí. Aj muži sa však dokážu baviť na úrovni - doprajú si privátne wellness, adrenalínový zážitok, prenajmú si na víkend luxusné vozidlo, objednajú si degustáciu piva na lodi alebo vyrazia na strelnicu. Hoci hry, výzdobu aj špeciálne oblečenie riešia viac dámy, aj priatelia ženícha môžu pripraviť manželský kvíz, prípadne si zahrať obľúbený beer pong. Čo sa týka spoločných outfitov, aj tu sú muži trochu striedmejšie a vsádzajú skôr na vtipné tričká a prvorepublikovej či väzenský mundúr.

 

Či už sa rozhodnete rozlúčku usporiadať v akomkoľvek štýle, vždy sa snažte o to, aby si ju budúce novomanželia 100% užili, a predovšetkým pamätali. Pozývate len tých hostí, ktorí dostali pozvánku na svadbu a o ktorých si myslíte, že na rozlúčku patrí.

 

Radíte sa k tým, ktorí už čoskoro vstúpia do zväzku manželského a pokukujete po dokonalých snubných prsteňoch? Ak snívate o konkrétnom type snubných prsteňov, radi vám takéto prstene zhotovíme. Samozrejmosťou je celoživotný servis zadarmo aj predĺžená 5-ročná záruka. Alebo si prezrite našu ponuku a vyberte si niektoré z už hotových modelov.

 

VYBRAŤ SNUBNÝ PRSTEŇ

 

Prečítajte si tiež: