Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Rozprávková svadba v zime: Ako na ňu?

Svadba v zime má veľa výhod (a pár nevýhod)

Ak ste sa rozhodli povedať si svoje áno mimo sezóny, určite vášmu rozhodnutiu muselo predchádzať dlhé zvažovanie všetkých pre a proti. A možno aj teraz tápate, či ste urobili dobre a či ste sa nemali pridať k väčšine a užiť si s hosťami veselicu pod holým nebom so slnkom za chrbtom. Skúste sa však zamerať na pozitíva - a že ich svadba mimo sezóny poskytuje dosť. Počnúc malou vyťaženosťou dodávateľov a priaznivejšími cenami služieb končiac. Čo ďalšie vás na svadbe v zime môže tešiť?

 

Hlavné výhody svadby v zime:

  • Širší výber a možnosti svadobného miesta
  • Lepšie podmienky dodávateľov
  • Možnosť mať originálne zasnežené fotky

 

 

Z tých vedľajších treba vypichnúť skutočnosť, že cukrovinky aj svadobná torta si pri prevoze vďaka vonkajšiemu chladu zachovajú svoju konzistenciu. Hostia sa navyše nebudú potiť a stavte sa, že im bude aj viac chutiť, pretože v lete ľudský organizmus prirodzene tiahne k ľahkým šalátom a nie sviečkovej.

Zároveň je ale treba počítať s tým, že počasie nemusí byť vždy ako z rozprávky a že vaše plány pri svadobnom fotení môže skrížiť snehová víchrica či neúnosný mráz. To sa môže negatívne podpísať aj na dopravných podmienkach a dostupnosti miesta pre pricestujúcich svadobčanov.

 

Svadobné miesto musí byť útulné a príjemné

V zime by ste mali klásť obzvlášť veľký dôraz na výber svadobného miesta, pretože v ňom strávite pomerne dosť času. Veľký dojem urobí prítomnosť skleníka či zimnej záhrady, kde sa dá aj v zime príjemne posedieť. Zásadné však je, aby bolo v priestoroch teplo a žiaden z hostí nedrkotal pri hostine zubami. Ideálnou možnosťou sú zámocké komplexy, ktoré priam nabádajú k veľkolepému príchodu v kočiari, alebo rustikálne stodoly, ktoré pôsobia veľmi útulne. Skúste sa tiež poobzerať po priestoroch s krbom.

Svadba na horách

Výnimkou nie sú ani svadby na horách. Ak si ako milovníci horskej turistiky trúfate, môžete svadobný obrad usporiadať na vrchole kopca, alebo napríklad priamo na Sněžke, a potom sa vybrať na spoločnú hostinu do prenajatej horskej chaty. S hosťami, ktorí zostanú cez noc si potom môžete chladný večer spríjemniť saunou, či vonkajšou vírivkou, ktoré bývajú u niektorých moderných chát súčastou.

 

 

Zimné svadobné farby

Zimná farebná paleta si doslova pýta jemné tóny modrej, zlatej, striebornej, a samozrejme bielej. Zimným svadbám však lichotí aj červená, bordová alebo púdrové odtiene ružovej a marhuľovej. Mráz za oknami a množstvo svetielok dá navyše perfektne vyniknúť trblietavým detailom, či už na prestretých stoloch, dekoráciách, alebo šperkoch.

 

Zimná svadobná výzdoba

Hoci sa to možno na prvý pohľad nezdá, u zimných svadobných dekoráciách máte obrovský priestor pre kreativitu i nápaditosť. Od svadobných oznámení, kvetinovej výzdoby, až po spomínané doplnkové osvetlenie, kam môžete zaradiť sviečky, ozdobné svietniky aj romantické svetelné reťaze.

 

Neviete si so zimnou výzdobou rady? Inšpirujte sa našimi tipmi:

  • Tlačoviny ozdobte zimnými motívmi a trblietavým prachom
  • V kvetinovej výzdobe využite ihličie, šišky a jarabiny
  • Sálu vyzdobte umelými vločkami, kožušinami a lampášmi
  • Kombinujte sklo, kovy a masívne drevo
  • Na steny aj stoly rozvešajte ručne vyrábané vence

 

 

Svadobné menu, ktoré zahreje

Svadobné menu by malo zodpovedať počasiu a obsahovať teda skôr hutnejšie pokrmy - výdatnú polievku a v rámci hlavného chodu ideálne nejakú zverinu doplnenú o brusnicovou omáčku, alebo omáčku z červeného vína. Zároveň počítajte s tým, že namiesto studených kokteilov svadobčania uvítajú skôr horúci punč, varené víno alebo horúcu čokoládu. Vedzte, že kombinácií s teplou jablkovou štrúdľou nepohrdne žiaden z nich.

 

Čo si obliecť na svadbu v zime?

Nevesty sa síce budú musieť vzdať sporých svadobných šiat bez ramienok, zato si však budú môcť vyhrať s doplnkami a ozvláštniť svoju róbu umelou kožušinkou, bolerkom, či hrejivou pelerínou. Rozhodne sa nebojte, že by zima vašim svadobným šatám akokoľvek ubrala na kráse - i zimné svadobné šaty môžu byť pekne strihané či zdobené luxusne čipkou a zároveň spĺňať požiadavky na chladné počasie.

Rovnako tak páni by mali dbať u obleku predovšetkým na silnejší materiál a nebáť sa vrstvenia. Vestička pod sakom príjemne zahreje a umožní vám si sako v prípade potreby zložiť.

 

Zimné svadobné šperky Rýdl

Ročnému obdobiu prispôsobte nielen svadobné šaty, ale aj svoje svadobné šperky. Zimnú svadbu dokonale umocnia šperky z bieleho zlata či platiny, na prvý pohľad doslova zimnou záležitosťou sú potom obľúbené šperky s akvamarínom, ktoré u nás v zlatníctve Rýdl nájdete najmä na prsteňoch v niekoľkých rôznych prevedeniach. Vzhľadom k tomu, že zimné svadobné šaty väčšinou oplývajú väčším množstvom látky a viac vás zahalia, sústreďte sa skôr na výber náušníc, prsteňov a náramkov, ktoré môžu byť výraznejšie.

 

A ak stále ešte nemáte svoje snubné prstene, ale svadba sa už rýchlo blíži, zastavte sa u nás v niektorej z pobočiek v Prahe, Brne alebo Bratislave a prekonzultujte s nami svoje predstavy. Alebo si prezrite ponuku už hotových modelov, ktorú pravidelne rozširujeme o nové originálne kúsky.

 

 

Vedeli ste, že ...

... ku všetkým snubným prsteňom Rýdl dostanete možnosť rytiny zadarmo? Ku všetkým diamantom získate certifikát zaručujúci ich pravosť a kvalitu, predĺžená 5-ročná záruka a celoživotné servis zdarma sú potom samozrejmosťou.

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY:

Přečítajte si tiež: