Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Typy zapínanie náušníc a všetko, čo o nich potrebujete vedieť

1. Náušnice - zapínanie na balónik / šrúbku

Zapínaním na skrutku čiže balónik sú najčastejšie opatrené kôstkové náušnice. Ide o podobné zapínanie, ako je na puzety, s tým rozdielom, že tyčka (driek) má v sebe závit a balónik (matička) sa do neho naskrutkuje. Jedná sa o veľmi bezpečné zapínanie, avšak ak si náušnice vyberáte každý deň, pohodlnejšie pre vás bude zapínanie na puzety.

03075_01_02_01.jpg

03119_01_02_01.jpg

2. Náušnice so zapínaním na puzety

Najrozšírenejším typom zapínanie najmä u kôstkových náušníc je zapínanie na puzety, ktoré sa používa hlavne v Západnej Európe. Spočíva v tom, že na hladkú tyčinku, čiže driek sa navlečie drobná puzeta v tvare motýľa alebo disku. K strate náušnice s ním síce môže dôjsť ľahšie než u zapínanie na skrutku, jedná sa však o najpohodlnejšie variantu, čo sa manipulácie týka.

3. Náušnice so zapínaním na patent (klasický záves)

K populárnym typom zapínanie náušníc patrí zapínanie na patent čiže záves či dámsku klapku. Nájdete ho na všetkých typoch náušníc, od visiacich cez kôstkové až po krátkej náušnice. Na zadnej strane náušnice sa v tomto prípade nachádza klapka, ktorá sa jednoducho zacvakne a zabráni strate náušnice.

03013_01_14_01.jpg

03001_01_02_01.jpg

4. Náušnice na francúzskej zapínanie (ruský patent)

Náušnice so zapínaním na klasický ruský patent nájdete aj pod názvom francúzské či ruské zapínanie. Tento typ elegantného zapínania sa podobá na zapínanie na klapku, kedy sa pohyblivá časť náušnice zasunie do žliabky, tzv. Kolíka. Stretnete sa s ním najčastejšie u krátkych náušníc, kde by iný typ zapínania rušil čistý vzhľad náušnice. Náušnice na patent idú veľmi ľahko nasadiť aj zložiť.

5. Náušnice so zapínaním na africký háčik

Medzi klasiku sa radia aj náušnice so zapínaním na africký háčik, ktorý sa jednoducho prestrčí dierkou v uchu. Často býva pre väčšiu bezpečnosť zaistený tiež silikónovou koncovkou, ktorá zabráni nechcenému vyvlieknutiu náušnice. Jedná sa o minimalistický a jednoduchý typ zapínania. Náušnice s týmto typom zapínanie na šport radšej zložte - bude to pre vás pohodlnejšie a bezpečnejšie.

6. Náušnice so zapínaním na brizuru

Praktické zapínanie na brizuru sa najčastejšie používa u detských náušníc, jeho veľkosti sú však variabilné, preto sa niekedy objavuje aj u dámskych náušníc. Zapínanie na brizuru funguje na princípe háčika, ktorý sa zasunie do očka na prednej strane náušníc.

08088_01_02_01.jpg

Čo od náušníc očakávate?

Sami seba sa teda spýtajte, čo vlastne od náušníc očakávate. Ak vám na kvalite šperku záleží a chcete, aby si svoju krásu zachoval, poobzerajte sa po náušniciach z bieleho zlata.

 

V našej Rýdl dielni pre vás tvoríme náušnice z bieleho zlata najrôznejších dizajnov, od jemných kôstok cez visiace náušnice až po skvostné kúsky zdobené perlou. Ak hľadíte iba na cenu, strieborné náušnice vám v tomto ohľade vyjdú v ústrety. Pri ich kúpe ale myslite na riziko výrazne nižšej kvality, ktorá sa na nich zrejme veľmi skoro negatívne podpíše.